Workshop Voedselveligheid

Bedrijven die voedingsmiddelen of verpakkingsproducten voor die voedingsmiddelen maken, moeten zorgen dat deze veilig zijn. Consumenten mogen er niet ziek van worden. De overheid controleert dat bedrijven een voedselveiligheidsplan opstellen en de regels voor voedselbereiding naleven. Er zijn Europese regels voor voedselveiligheid. De overheid heeft die regels in Nederlandse wetten vertaald. Levensmiddelen of producten mogen de gezondheid of veiligheid van de consument niet in gevaar brengen. In de Warenwet staat aan welke eisen voedingsmiddelen en andere producten moeten voldoen.

Bedrijven die met voedsel of afgeleide producten omgaan, moeten dat op een veilige en hygiënische manier doen. Met een voedselveiligheidsplan brengt een bedrijf in kaart wat er mis kan gaan. En hoe het fouten kan voorkomen. Bijvoorbeeld door toe te zien op:

  • persoonlijke hygiëne van medewerkers;
  • hygiëne tijdens vervoer van grondstoffen (zoals schone melkcontainers);
  • maatregelen tijdens behandeling of verwerking (bijvoorbeeld gebruik van schone machines die brood snijden);
  • verpakking (wordt een product snel genoeg ingevroren);
  • opslag in voldoende schone, donkere ruimtes.

Bedrijven volgen daarbij de regels voor de productie van voedselveiligheid.

Workshop 

Onze opleidingspartner Stivako organiseert op 13 oktover weer een introductie workshop over Voedselveiligheid te Utrecht. De onderdelen van deze workshop zijn:

  • Wat is voedselveiligheid?
  • Wat is het verband tussen voedselveiligheid en BRC?
  • Wat is de wet- en regelgeving bij voedselveiligheid?
  • Hoe is de BRC opgebouwd?
  • Wat betekent BRC in de praktijk voor jouw bedrijf?

Meer informatie of inschrijven: klik hier op de link: https://www.stivako.nl/voedselveiligheid-brc-iop.html en klik op de datum in het blok kalender.

 
   « Meer Nieuws...