Veilig werken op hoogte

Deze workshop gaat over het inventariseren van arbeidsrisico’s en het veilig werken op hoogte. 

Wet- en regelgeving

Werken op hoogte brengt arbeidsrisico’s met zich mee. Bedrijven zijn verplicht de arbeidsrisico’s in kaart te brengen. Maar waarom is het inventariseren en evalueren van arbeidsrisico’s zo belangrijk?

Het antwoord is eigenlijk simpel: Omdat mensen het verschil maken! Zij zijn misschien wel het belangrijkste kapitaal van een bedrijf. Het is dus erg belangrijk dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de arbeidsomstandigheden. Niet alleen omdat het een wettelijke verplichting is, maar vooral omdat het personeel de motor is van uw bedrijf.

Werken op hoogte komt in veel bedrijfstakken voor, waarbij ‘valgevaar’ behoort tot een van de meest voorkomende oorzaken van arbeidsongevallen.
De regels over werken op hoogte komen niet zomaar uit de lucht vallen. Jaarlijks vinden er ruim duizend ongevallen plaats tijdens het werken op hoogte. Daarvan hebben er ongeveer 100 ernstige gevolgen. Het is dus van belang dat de wet- en regelgeving op het gebied van werken op hoogte toegepast wordt.

Waar gaat het nu over?

Waar hebben we het over als we praten over ‘werken op hoogte’? En welke maatregelen dienen worden getroffen als we praten over veiligheid? Wilt u een antwoord op deze en andere vragen en wilt u meer te weten komen over dit onderwerp, kom dan naar de workshop.

Kosten workshop

Kosten voor deelname bedragen € 145,- .
Tijdens deze bijeenkomst kunt u het handboek ‘Veilig werken op hoogte’ inzien en met korting bestellen.

Meer informatie?

Neem contact op voor informatie of aanmelden voor de workshop.