Nazomeractie medewerkers-tevredenheid

Heerlijk de zomervakantie! Even niks, of juist heel veel ondernemen. Iedereen deelt de vakantie naar eigen tevredenheid in. Even lekker ontspannen, weg van werk en opladen zijn gemeenschappelijke delers in de vakantietijd. Nu de tijd weer is gekomen om aan het werk te gaan, houdt u natuurlijk graag tevreden medewerkers. 
Een gezonde en veilige werkplek draagt bij aan de tevredenheid van uw medewerkers. Tevreden medewerkers betekent een hogere productiviteit en bedrijfscontinuïteit (onder andere minder ziekteverzuim). Wanneer heeft u hun tevredenheid voor het laatst gemeten? Door een werkomgeving te bieden waarin personeel gelukkig is, toont u ook de buitenwereld dat u het welzijn en de gezondheid van uw werknemers hoog in het vaandel heeft staan. U bespaart kosten én uw medewerkers zijn productiever en aantoonbaar minder ziek.

Met praktische instrumenten, de Bedrijfsscan Duurzame Inzetbaarheid (BDI) en het Medewerkers Tevredenheid Onderzoek (MTO) kunt u de duurzaamheid van uw medewerkers monitoren en verhogen.

  • De Bedrijfsscan Duurzame Inzetbaarheid (ondersteund door de ministeries EZ en SZW) geeft aan waar en hoe u uw personeelsbeleid verder kunt optimaliseren Deze tool is bedoeld voor u als ondernemer en/of het management.
  • Het MTO (Medewerkers Tevredenheid Onderzoek) meet de tevredenheid van medewerkers. Het MTO bestaat uit een anonieme enquête en kan eventueel aangevuld worden met interviews. Deze tool wordt ingevuld door uw medewerkers, waardoor u inzicht krijgt de motivatie, tevredenheid en visie van uw medewerkers op uw personeelsbeleid.

De combinatie van de twee instrumenten wordt met u besproken en maken de ‘matches en mismatches’ tussen het personeelsbeleid (BDI) en hoe uw medewerkers uw personeelsbeleid ervaren (MTO) duidelijk. Het is belangrijk om datgene wat al erg goed gaat, te blijven uitdragen op lange termijn. Op korte termijn moeten de mismatches worden aangepakt. Op die manier zal het personeelsbeleid op langere termijn optimaliseren, wat de tevredenheid van medewerkers verhoogt, verzuim verlaagt, productiviteit verhoogt en uiteindelijk bijdraagt aan het duurzaam inzetten van menselijk kapitaal.

Pak uw voordeel en meld u aan via info@metaview.nl. De scan is nu beschikbaar vanaf € 650,- (i.p.v. € 850,-).
Bel voor meer informatie 020 - 5435599 en vraag naar Leanne Janssen.
 
   « Meer Nieuws...