Lean en Kwaliteit

Elke organisatie is een samenspel van mensen en middelen. Dit samenspel krijgt richting van de leiders van het bedrijf. Als u weet dat de prestaties in uw bedrijf beter zouden kunnen zijn, waarom dan niet samen daar naar op zoek? Elk bedrijf is natuurlijk uniek, toch zijn er principes die altijd toepasbaar zijn.

Metaview publiceert regelmatig over LEAN in de Creatieve industrie, en geeft presentaties en workshops. Via de publicaties zijn veel aansprekende voorbeelden te vinden van de resultaten die bedrijven reeds behaald hebben.
LEAN Manufacturing kan ook voor uw bedrijf een verschil maken. Welke strategie uw bedrijf ook volgt, methodieken om uzelf kritisch te analyseren en verbeteren hebben altijd waarde. Daarbij gaan we uit van pragmatisch en nuchter verstand: beginnen met eenvoudige oplossingen met hoog rendement. U kunt zelf gebruik maken van onze tips over LEAN.

LEAN

Als u vooral wilt verbeteren of lastige knelpunten wilt wegnemen, dan is LEAN voor u interessant. Lean is het vermogen om ‘meer te bereiken met minder’. De Lean filosofie richt zich op het vergroten van de klantwaarde, met minder inspanning, minder fouten, minder materiaal, kleinere voorraden, minder energie en minder tijd en ruimte. Het ultieme doel van Lean is het leveren van een perfect product of dienst, zonder verspillingen. En met Lean  werkt u ook effectief aan hogere verkoopresultaten!

De technieken van LEAN scheppen duidelijkheid voor de organisatie en activeren mensen om beter en continu verbeterend te werken. LEAN heeft al vaak efficiëntieverbeteringen van 25% behaald bijvoorbeeld door technieken als VSM en 5S.

De technieken van LEAN scheppen duidelijkheid voor de organisatie en activeren mensen om beter en continu verbeterend te werken. LEAN heeft wereldwijd over de jaren heen, maar ook de laatste jaren binnen onze eigen branche, al vaak efficiëntieverbeteringen van 25% behaald bijvoorbeeld door technieken als VSM en 5S. Het Dienstencentrum publiceert regelmatig over LEAN in de Grafimedia, en geeft presentaties en workshops. Via de publicaties zijn veel aansprekende voorbeelden te vinden van de resultaten die bedrijven reeds behaald hebben.
LEAN Manufacturing kan ook voor uw bedrijf een verschil maken. Welke strategie uw bedrijf ook volgt, methodieken om uzelf kritisch te analyseren en verbeteren hebben altijd waarde. Daarbij gaan we uit van pragmatisch en nuchter verstand: beginnen met eenvoudige oplossingen met hoog rendement. U kunt zelf gebruik maken van onze tips over LEAN.

Kwaliteit ISO 9001

LEAN heeft veel overeenkomsten met de manier waarop Metaview zorgsystemen implementeert en ondersteunt binnen bedrijven. Met name kwaliteitszorg. Een kwaliteitszorgsysteem brengt structuur aan in het continue blijven streven naar een betere kwaliteit en naar betere en efficiëntere organisatie. Iedereen stelt eisen aan de kwaliteit. Sommige van die eisen kunnen zijn geborgd middels een systeem. Wereldwijd hebben we via de ISO-organisatie afspraken gemaakt hoe kwaliteit geborgd kan worden. Het systeem om kwaliteitszorg te borgen is ISO 9001. Kwaliteitszorg is een managementsysteem om de kwaliteit binnen een bedrijf vast te leggen en structureel te verbeteren. Onze adviseurs maken gebruik van ons speciale handboek voor de branche, dat gelijk conform certificatienorm werkt (ISO 9001).

Metaview herkent twee soorten bedrijven die ISO 9001 willen implementeren. Zij die het al goed doen en dat snel willen kunnen aantonen op certificatieniveau; en zij die de organisatie professioneler in willen richten. Beide soorten bedrijven heeft Metaview veelvuldig geholpen, binnen kortlopende projecten of meerjarige staffunctie.

Ondersteuning

De adviseurs van Metaview kunnen u helpen bij het implementeren van LEAN in uw bedrijf of het opzetten en onderhouden van een ISO 9001 Kwaliteitszorgsysteem zodat u structureel verbetering kunt blijven doorvoeren en klaar bent voor eventuele certificering. Graag maken wij met u een vrijblijvende afspraak om kennis te maken en te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Meer informatie?

Maak gebruik van het contact-formulier om meer informatie te vragen.

De leveringsvoorwaarden vindt u hier.