Financieel management

Samenvatting

Dit boek kan worden gebruikt als vervolg op de cursus (boek) Kostprijsbepaling. In het boek Kostprijsbepaling hebben we ons uitgebreid beziggehouden gehouden met het berekenen van kostprijstarieven. Daarbij moesten we ervoor zorgen dat uiteindelijk alle kosten in de kostprijs terechtkwamen.

Deze integrale kostprijs vormt dan de basis voor het prijsbeleid op lange termijn. Anders gezegd, op lange termijn moet de onderneming minstens de integrale kosten goedmaken, anders is ze niet levensvatbaar. Dit is eigenlijk logisch want een dergelijke overweging maakt ook elke ondernemer, die een bedrijf wil starten: als naar verwachting niet eens de opbrengsten de kosten overtreffen dan heeft het weinig zin om eraan te beginnen.

Financieel management houdt zich bezig met twee belangrijke soorten beslissingen: financieringsbeslissingen en investeringsbeslissingen. Wanneer men bijvoorbeeld eenmaal heeft besloten om een activiteit op te pakken en de daarvoor benodigde investeringen te doen (bijv. aankoop machines) dan komen de kaarten anders te liggen. Niet de totale (=integrale) kosten spelen dan een rol bij allerlei beslissingen, maar alleen de op korte termijn veranderlijke (=variabele) kosten zijn dan van belang.

De theoretische benadering wordt aangevuld met tal van voorbeeldopdrachten en antwoorden (uitwerking achterin het boek). Dankzij die oefeningen kan de lezer de verworven kennis meteen

Dit boek kan worden aangeschaft ter aanvulling op het bestaande lesmateriaal binnen de diverse daartoe relevante opleidingen van Stivako.

Specificaties

Uitgever: Stivako

Nederlandstalig 112 pagina's

Eerste uitgave: 2010

Aangepast: 2011

ISBN nr. 978-94-90617-00-4

Prijs: € 45,-

Boek bestellen

Onder het betreffende boek naar keuze vindt u het aanvraagformulier. Bestellen is eenvoudig. Vult u de lege velden in en klik op ‘verzenden’. Vervolgens ontvangt u van ons direct een email met een bevestigingslink. Uw aanvraag wordt verwerkt zodra u de link heeft aangeklikt.

Betaling

Binnen 1 werkdag ontvangt u van ons de factuur met Sepa machtiging voor automatische incasso. Indien u hiervan gebruik wilt maken stuurt u deze dan ingevuld en ondertekend retour aan info@metaview.nl . U kunt er ook voor kiezen om zelf de betaling aan ons over te maken. Vervolgens ontvangt u van ons uw bestelling.

Verzendkosten

Een bestelling van € 50,- of meer wordt gratis verzonden binnen Nederland en België. Is uw bestelling onder de € 50,- of wilt u artikelen apart laten versturen, dan rekenen we € 3,95 aan verzendkosten per verzendadres.

 

 


Bestelformulier

Prijs (excl. BTW)
 

Aantal

 
  

Uw gegevens

 
Man Vrouw
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 

Opmerkingen