Duurzaamheid

Duurzaamheid. Het begrip is rond 1987 bedacht en uitgegroeid tot een begrip dat overal ter wereld wordt gebruikt. Duurzaamheid is rekening houden met de toekomstige generaties. Dat we nadenken over hoe wij leven en omgaan met onze aarde en daar ook naar handelen. Wij allen moeten daarom ons steentje bijdragen. Zo ook de creatieve industrie.

Het proces van creatie in een onderneming in de creatieve industrie verschilt sterk per bedrijfstype. In design is dit anders dan bij een mediabedrijf of bij gaming. Wat de processen gemeen hebben is het op opdracht of order ontwikkelen en produceren. Dit stelt specifieke eisen aan de organisatie en kent snelle veranderingen in technologie en bij de opdrachtgever onder andere op het gebied van duurzaamheid. Wij kunnen u helpen bij het verbeteren van de inrichting en besturing van dit productieproces.

Waar ondersteunen wij?

Op het gebied van ‘Duurzame productie’ kan Metaview uw bedrijf op diverse manieren ondersteunen.

  • Werken aan een circulaire economie: dit is een aanpak om binnen een bedrijf op een circulaire wijze te gaan werken. 

  • ABC-advies ARBO: in het kader van goed werkgeverschap is het van belang om de risico’s op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Welzijn (VGW) systematisch in kaart te brengen.
  • Werken op hoogte: Werken op hoogte geeft een arbeidsrisico. Weet u of u dit aspect van Arbo onder controle heeft? Doe de test en krijg direct een rapportage met de uitslag.

Wat kunt u verwachten?

Ons advies is concreet, praktisch toepasbaar, persoonlijk en op maat voor uw bedrijf. We inventariseren door middel van een gesprek uw behoeften en komen vervolgens met een uitgewerkt voorstel/offerte. Hierin staat precies uitgewerkt wat we gaan doen, hoe we dit doen en welke kosten hieraan verbonden zijn. 

Meer informatie?

Maak gebruik van het contact-formulier om meer informatie te vragen.
De leveringsvoorwaarden vindt u hier.