De trends in communicatie

Ondernemers worden anno 2017 overspoeld met adhoc ontwikkelingen, onderandere technologische. Velen zien daardoor de bomen het bos niet meer. Voor die mensen is het zaak om zich te richten op de belangrijkste trends. Volgens deskundigen zijn dit de belangrijkste trends binnen de communicatie sector:

  • groeiende online mobiliteit,
  • focus op toekomstige doelgroep en
  • het integreren van online en offline behoeften.

Mobiliteit

Mensen die surfen op het wereldwijde web doen dat steeds vaker op mobiele apparaten, zoals mobile telefoons en tablets. Om die reden besloot Google onlangs om "mobile first" te gaan, dat wil zeggen dat de zoekmachine nu de "mobiele beleving" voorop stelt, in plaats van,zoals voorheen, het zoekgedrag van mensen die werken met desktop of laptop.
Helaas is mobiel niet het middel waarmee, door het surfgedrag van de consument, de hoogste omzet wordt gerealiseerd.

Doelgroep van de toekomst

Het inspelen op de doelgroep van de toekomst is een tweede trend. Bedrijven richten zich, volgens de experts ten onrechte, veelal op de doelgroep van dit moment, terwijl een beter inzicht in toekomstige marktsegmenten grote meerwaarde kan opleveren.

Combinatie online / offline

Steeds meer afnemers of consumenten winkelen online, bijvoorbeeld om er hun drukwerk te bestellen, wat omzetten van de klassieke bedrijven (zie onderandere de retail) onder druk zet. Desalniettemin moeten merken ook in het straatbeeld zichtbaar blijven. Dit streven naar tastbaarheid is geworteld in een fysieke behoefte bij de consumentÂ. Idealiter versterken online en offline elkaar. Maar ontdekken wat de juiste mix is vormt in de verhouding online/offline is geen geringe opgave.

 
   « Meer Nieuws...