CO2 reductie

CO2-voetafdruk is de manier om feitelijk aan te tonen hoe duurzaam een product is. In diverse branches zoals de automotive branche is de concurrentie op basis van de CO2 uitstoot al ingeburgerd. Het berekenen van de CO2 voetafdruk van uw bedrijf en van een specifiek product is eenvoudig en biedt onderscheidend vermogen voor u én voor uw klant om aantoonbaar duurzaam te communiceren. 

Waarom ClimateCalc?

ClimateCalc (www.climatecalc.eu) is een hulpmiddel voor de berekening van de CO2-voetafdruk van zowel de  onderneming in de creatieve industrie als van een specifieke opdrachten. Ondernemers kunnen geheel zelfstandig werken aan duidelijke communicatie met klanten over hun CO2 voetafdruk.

Het CO2-voetafdrukverslag toont zowel de essentiële inspanningsgebieden als het voetafdrukverslag van de voorgaande jaren. Op een gemakkelijke en overzichtelijke wijze kan het bedrijf hierdoor zien of specifieke doelstellingen zijn bereikt en kan het bedrijf dat ook meteen documenteren. 

Begeleiding

Vaak is er echter in de praktijk eenvoudigweg onvoldoende tijd en capaciteit in huis om er nu eens ‘voor te gaan zitten’ om het systeem toe te passen. Speciaal voor deze groep van bedrijven heeft Metaview het begeleidingstraject ontwikkeld. 

Begeleiding bij invoering van ClimateCalc is maatwerk. U kunt als deelnemend bedrijf extra hulp inroepen met betrekking tot de invoering van onderdelen van de internet-tool én het op orde brengen van de kennis en documentatie binnen uw bedrijf. Samen met de huisadviseur bespreekt het bedrijf welke zaken de adviseur oppakt en welke het bedrijf zelf kan doen.    

Uitkomst en vervolg

Na dit ondersteuningstraject kunt u met een gerust gevoel intekenen voor de certificerings-audit. Deze audit geeft bij goed resultaat recht op het ClimateCalc Certificaat en een auditrapport. Wanneer u het certificaat heeft ontvangen kunt u ook het ClimateCalc tool inzetten om uw klanten te informeren over de CO2-voetafdruk van hun bestelling.

Meer informatie?

Maak gebruik van het contact-formulier om meer informatie te vragen.
De leveringsvoorwaarden vindt u hier.