Bent u voldoende toekomst-bestendig?

Dat COIVID-19 een enorme impact heeft gehad op het bedrijfsleven dat weet iedereen inmiddels. Heel veel bedrijven en ondernemers hebben de druk en impact zelf ervaren. Of het te maken heeft met de financiële gezondheid van het bedrijf en dus continuïteit of het anders inrichten van het werk en de processen. In een korte periode zijn wij massaal erin geslaagd om anders te gaan denken en anders te gaan werken. Van thuiswerken, zoomen, skypen tot minder reizen. Elke nadeel heeft zijn voordeel en een epidemie lijkt voor ons diverse organisatie- en milieuvraagstukken antwoord te geven. We zijn opeens los van fileproblemen, we reizen niet (minder), we kunnen anders werken en we zijn in staat om digitaler te worden en digitale instrumenten te benutten.

Maar hoe lang houdt ons bedrijf dat vol en hoe voorbereid zijn we op de toekomst? Nieuwe trends, onverwachte ontwikkelingen en nieuwe technologieën vragen veel van anticipatiekracht en lenigheid van het bedrijf. Daarmee moet je als bedrijf flexibel, wendbaar en veerkrachtig opstellen. Om succesvol te zijn is wendbarheid steeds meer de norm geworden in het inspelen op veranderingen. Het enige dat constant is in de huidige wereld is verandering. De komende decennia zullen de mate van en de snelheid waarmee wordt ingespeeld op een veranderende omgeving en kennisontwikkeling die daarbij hoort alleen maar belangrijker worden. Ondernemers zullen hier op moeten anticiperen als zij mee willen gaan met de tijd. Toekomstbestendige schil om je bedrijf is essentieel. Hierbij gaat het dan niet alleen om het voorbereiden van je bedrijf op de toekomst door de processen anders te organiseren of anders te gaan werken maar ook je mensen moeten mee kunnen veranderen. Kennis die medewerkers nu hebben, kunnen over 5 jaar wellicht minder belangrijk zijn. Daarom is het belangrijk ook om je medewerkers toekomstbestendig te maken. Toekomstbestendigheid heeft alles te maken met het zorgen dat een onderneming om kan gaan met alle veranderingen die de toekomst gaat brengen. Het gaat hierbij dan niet om het voorspellen van de toekomst maar juist zich als bedrijf te organiseren en zich op te stellen met de veranderingen te kunnen omgaan en bedreigingen om te buigen naar kansen en successen.

Hoe toekomstbestendig is uw bedrijf en medewerkers? Met deze kennis van nu, heeft u zich weleens deze vraag gesteld? Om u daarmee verder te helpen is er een gratis scan beschikbaar. De toekomstbestendigheidstoets bestaat uit een korte vragenlijst en is bedoeld voor ondernemers om de toekomstbestendigheid te meten van hun bedrijf en werknemers. De scan kunt u gratis gebruiken op www.zelfscan.eu. Door maximaal 15 minuten van uw tijd te investeren in het doorlopen van de scan, bereikt u meer inzicht in uw situatie en weet u wat u te wachten staat om aan de toekomst te werken.

Heeft u verder vragen of wilt u ergens mee geholpen worden, dan kunt u bellen met 020 – 5435599 of mailen naar: info@metaview.nl 

 
   « Meer Nieuws...